Hebben of Zijn ?

The mind creates the body word wel eens beweerd. Ik houd van vrijheid, dus ook de vrijheid die de volgorde aanhangen dat de mind het lichaam maakt. Met die zelfde vrijheid die ik een ander gun om die gedachte aan te hangen neem ik (mijn brein) de vrijheid om er mijn vraagtekens en twijfels bij te plaatsen.
Tegenstanders van Dick Swaab zeggen wel eens “Hij is intelligent, maar niet wijs”
Ik begrijp wel ongeveer wat ze daar mee willen zeggen, maar ze hebben naar mijn mening weinig van het deterministische verhaal begrepen. Als ik vanmiddag in mijn fietsenberging een atoombom in elkaar weet te knutselen dan zou ik erg intelligent zijn, maar dat zou niet wijs zijn. Ik heb een laag IQ dun niemand hoeft zich zorgen te maken dat er morgen een paddenstoel boven de Benelux ontstaat. De zeer hoge intelligentie van Dick Swaab zie ik totaal niet in wat daar niet wijs aan zou zijn, integendeel zelfs, het is juist in zijn vakgebied wél wijs om “van de hoed en de rand te weten. Dat er in de mindfulnes-reiki-yoga graag vanuit word gegaan dat de geest het lichaam maakt begrijp ik wel, maar wat ik niet begrijp dat deze mensen niet willen accepteren dat je in de tijdlijn van lichaam-geest de geest altijd maar dan ook altijd achter loopt in het bewust-worden. Misschien dat ze in hun ego worden aangetast. Tegen die mensen zou ik zeggen van ga in een hersenscanner liggen en bekijk dan de uitslagen je eigen brein gemaakt heeft. In het leven van alledag beleef ik ook flink wat mindfulnes-momenten. Dat er in mijn brein tenminste 1 hersencel is die zich soms signalen afgeeft dat mijn bewustzijn voor de gek worden gehouden geeft mij juist een machtig gevoel van vrijheid, dit klinkt misschien als een contradictie, maar ik voel vrijheid door geen vrijheid te hebben :mrgreen:

Hebben of zijn?

Het ‘the mind creates the body’ brengt me bij ‘Hebben of zijn?’
Naar alle waarschijnlijkheid ga ik komende zaterdag naar een PAS contactdag in Utrecht.
Ik heb Meindl wandelschoenen die ik zaterdag aan doe, maar ik ben geen Meindl wandelschoenen. Zonder Meindl wandelschoenen ben ik ook, dus zonder deze schoenen kan ik ook naar Utrecht gaan. Nu de hamvraag: Kan ik zaterdag ook naar de contactdag van PAS Nederland gaan zonder mijn brein :?: Zeg nooit nooit is mij wel eens geleerd, maar dat lijk me By-evolution-impossible
Resumé, ik heb geen brein, ik BEN mijn brein.

Afbeelding

Advertenties

Een gedachte over “Hebben of Zijn ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s