Puzzel-Pagina

Ofschoon ik niet een na-aap-type ben ga ik toch een puzzel pagina beginnen net als kranten/tijdschriften die hebben. De puzzels in dit stukje zullen echter allemaal van eigen makelij zijn. De eerste puzzel-raadsel betreft er eentje met lucifers.

Blinde Vlekken

Qua taal en rekenen heb ik wel eens blinde vlekken die mijn zicht vertroebelen. Op momenten dat ik helder in mijn kop ben valt het overigens wel mee. Als ik zelf de regisseur/veroorzaker ben geweest van iets komt er vrijwel nooit een blinde vlek in mijn hersenpan. Het raadseltje in het filmpje heb ik zelf bedacht, aangezien ik zelf de veroorzaker ben weet ik niet of ik op een blinde vlek zou stuiten. Als ik het raadseltje op zou moeten lossen als iemand anders het bedacht had, steek in mijn hand niet in het vuur dat ik het op zou kunnen lossen. In het raadseltje is het de bedoeling dat je 2 lucifers (dus niet 1 of 3) verlegt, op een dusdanige manier dat er rekenkundig een juiste oplossing/berekening te aanschouwen is middels getallen en reken tekens.

***

Op de puzzelpagina van een krant kom je wel eens plaatjes tegen waar je de verschillen moet zoeken. Ik kan natuurlijk al bestaande zoekplaatjes posten, maar ik vind het veel leuker om zelf wat veranderingen aan te brengen. Op de website van cartoonist Hans Huisjes kwam ik een autisme gerelateerde afbeelding tegen die ik zelf wat veranderd heb. 8 stuks.

Afbeelding
Afbeelding

***

Update komt er aan, wanneer dat is nog een raadsel 😉

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s