Overdenksels

“Hij heeft net zoveel verstand als een koe van oorlog voeren”

Ik vind dit gezegde in moreel opzicht van een erg laag IQ getuigen. Er word bedoelt dat koeien erg dom zijn, en als iemand volgens de goegemeente niet slim is word hij met een koe vergeleken, koeien kunnen namelijk geen oorlog voeren volgens deze mensen.

Wás het maar zo dat alle mensen het verstand van een koe hadden, koeien kunnen namelijk veel en veel beter oorlog voeren (lees vrede brengen) dan homo sapiens. Met het IQ van een koe was er geen 9/11, MH-17, Sabra & Shatila, Hiroschima & Nagasaki, Dachau, Utøya, Decembermoorden, Mỹ Lai, Rawagede geweest …

Een hoge intelligentie zonder moraal vind ik een waardeloze intelligentie.

Afbeelding

 ***
Vragen stellen.
Het valt me op dat ik weinig vragen aan mensen stel. Door mijn gedrag roep ik wel veel vragen op bij mensen, maar ik stel ze niet. In ieders geval niet op een verbale manier.
De meeste vragen die ik stel, stel ik aan mezelf, deze vragen stel ik ook niet op een verbale manier. Dat is ook helemaal niet nodig. De vraag in het tegeltje is best wel een gecompliceerd om een antwoord op te geven.
1 eigenheimer en nog 1 eigenheimer zijn die wel compatible? Samen-heimen lijkt me best wel een straf voor een eigenheimer, een contradictie zelfs. Een dagje een AFWAS wandeling houd ik het best wel uit met een kloon van mezelf, een contactdag van PAS-nederland ook nog wel, maar daar houd het wel bij op in grote lijnen. Binnekort ga ik op vakantie naar Spokanie. Het word geen groepsvakantie, maar een solo vakantie, dus de kans dat ik nog zo 1tje als mezelf tegen kom is tamelijk klein. Maar mocht ik verplicht met mezelf op vakantie moeten gaan dan zal er eerst toch een notarieel gedoogcontract in elkaar moeten worden geknutseld. Ik wil het namelijk wel gezellig houden.
als je een ....
***
“we”
Als mensen in de we-vorm gaan praten dan krijgt dat de zelfde werking als een straffe bak koffie op mijn nuchtere maag in de morgen. Met andere woorden, mijn voelsprieten worden dan erg alert. Als mensen in de we-vorm communiceren dan ontstaat de gedachte “klopt hier iets niet?”
En het komt dan nogal eens voor dat ik deze vraag die ik mezelf stel ombuig naar het antwoord “Hier klopt iets niet!””Wij zijn ons brein” van de gerenomeerde Dick Swaab ben ik het helemaal met eens. Deze vorm van communiceren in de we/wij-vorm ben ik het met eens. Maar als mensen dusdanig in de we-vorm gaan praten dat de ander gaat bepalen welke definities ik aan een woord moet geven dan ben ik het niet eens met de we-vorm.De sprekers in een kerk gebruiken heel erg vaak de we-vorm, dat weet ik nog van de tijd dat ik er wel eens kwam.
Maar ze gebruiken dusdanig veel de we-vorm dan ik op een gegeven moment geen energie meer in hun woorden wilden steken. Stelselmatig mij proberen te brainwashen heeft bij mij een afstompende werking.(Jij bent jij, en ik ben ik, jij bent niet ik, en ik ben niet jij, maar toch zijn we samen wij)
***
Wielrennen

Een merkwaardig woord in relatie met wat er bedoeld word. Want als er iets niet de bedoeling is met wat er bedoeld word is het wel dat je niet gaat rennen maar gaat fietsen. In het jaar blok/cirkel schijnt het wel ooit letterlijk genomen kunnen worden. Toen waren er wielen waar je bij moest rennen. Je had er dan nog wel een stok voor nodig om dat wiel te laten rollen. Hoe ze dit soort wiel-rennen destijds noemde weet ik niet.

***
Een jaar of 5 geleden werd er hier in de buurt een soldaat opgegraven, deze soldaat heeft dermate lang in de grond gelegen dat niet te zien was welke nationaliteit/paspoort deze man bezat, maar ze konden op een of andere manier wel zien dat het een soldaat was die op het slagveld gesneuveld was. Toen begon er een lichtje in mijn schedel te branden :idea: .
Hadden ze tijdens het vechten/oorlog voeren maar gezien dat het enkel en alleen een homo sapien was. Termen als moslim-jood-turk-brabander-palestijn-katholiek die een mens bij zijn geboorte niet bezit, is geen onderdeel van de broncode bij je geboorte. Deze termen kunnen alleen door indoctrinatie/hersenspoeling in een mens terecht komen.
Het beroepen op je jood-zijn moslim-zijn turk-zijn brabander-zijn palestijn-zijn katholiek-zijn maakt op mij dan ook heel weinig indruk.
Mensen die zich beroepen op Mens-zijn staan bij mij hoger in mijn morele-hiërarchie. Omdat het mens-zijn een universele vorm van zijn is. In een wereld die beetje bij beetje aan het globaliseren is, ik bedoel dus globaliseren voor mensen en niet alleen voor het groot-kapitaal, heb ik wel vertrouwen dat beetje bij beetje het humanisme groter zal worden. Tot die tijd zal er nog veel onschuldig bloed vloeien.
***
3 fietsers
Op de foto zie ik 3 fietsers. 3 zullen sommige misschien denken? Ja 3, de waarheid zit namelijk in het midden.
Binnen de schedels van mensen, en ook binnen de fysieke muren van een huis, waar een individu woont kan mij de vrijheid niet groot genoeg zijn. Maar in de publieke-ruimte bevind ik me toch richting de gelijkheid. Deze 2 ruimtes kunnen elkaar overlappen. Mijn schedel, die ik als een individuele ruimte zie begeeft zich tijdens een treinreis van Tilburg naar Eindhoven in een publieke ruimte. Zolang de schedels van mensen (kinderen) niet volgroeid zijn vind ik het laakbaar om daar in te gaan wroeten. Ik denk aan een besnijdenis van een baby, als die nog maar net op de planeet aarde is. Laat die baby lekker met rust, en op het moment dat hij de leeftijd heeft om een auto te kunnen besturen kan de dan inmiddels volgroeide schedel zelf besluiten of hij besneden wil worden of niet.Die middelste fietser bestaat voor mij alleen maar bij de gratie van de 2 andere fietsers. De 2 buitenste fietsers zullen wel alle 2 moeten blijven trappen, doen ze dat niet, dan zal de waarheid niet meer in het midden zitten. De gelijkheids fietser heeft voor mij toch een paar versnellingen/tandwieltjes voor, maar de vrijheids fietser zal ik ook geen banden lek steken, Althans zo bezie ik het.

Ik ben ze wat namen gaan geven. Als de vrijheidsfietser en de gelijkheidsfietser in balans zijn staat de fiets stil en in deze balans kruipt in mijn beleving een 3 fietser in het midden. De fiets en zijn 3 fietsers is op het eerste gezicht niet zichtbaar. Toch zie ik er wel logica in om in mijn denken een 3e fietser in het midden te plaatsen.

De vrijheidsfietser zie ik als het harde Darwinisme.
De gelijkheidsfietser zie ik als het sociale Darwinisme
De fietser in het midden zie ik als het Humanisme.

Omdat in mijn ogen iedere + een – nodig heeft om te kunnen bestaan heeft het humanisme socialisme en liberalisme nodig. Even voor de duidelijkheid met liberalisme versta ik de vrijheden van het individu, en niet het neo-liberalisme/kapitalisme.

***

Geld

Geld als woord is niet mijn favoriete woord, maar geld als betaalmiddel vind ik wel heel erg prettig.
In de landen rond de middenlandse zee betaal je volgens mij meer met je mond dan met geld, door middel van afdingen/pingelen. Voor mensen die verbaal zwakbegaafd zijn zoals ik, is geld een goede uitvinding. Die euro die ik in mijn broekzak heb zitten is net zoveel waard als die euro die iemand in zijn broekzak heeft zitten die kan praten als Brugman. Als ik miljoenen jaren geleden had geleefd, dan had ik niet lang geleefd, de fysieke en verbale strijd was ik snel ten onder gegaan. Door middel van geld is het allemaal meer gestructureerd voor mij.
Nu zorgt geld op mundiaal nivo ook veel ellende. Maar linksom of rechtsom zal er toch een ruilmiddel moeten zijn, en dan is geld ondanks alles toch een handige uitvinding.

 

***

Insta-narcisten

Ik vind het wel een leuk bedachte combie. Mensen die op instagram vakantie foto’s plaatsen, niet van de omgeving maar van hun hoofd. Middels een selfie stick.

***

Ironisch raadseltje, m.b.t. gelijkwaardigheid, gebrek aan gelijkwaardigheid.

September.
De negende maand heeft al verschillende dagen zijn intrede gedaan. Het is om precies te zijn de 11e september. De dag begon zonder ook maar 1 vuiltje in de lucht. Het was een strak blauwe lucht, het zonnetje scheen heerlijk.
Mensen leefde hun leven, niets vermoedend startte ze de dag.
De vredige start van deze dag werd ruw verstoord, totaal onschuldige mensen werden binnen een mum van tijd gedood. :(
Ruim 3000 mensen werden het slachtoffer van deze misdaad. Wat overbleef was een ijzige stilte.
De Nederlandse regering verguisd de dader.
De Nederlandse regering stuurde niemand naar zijn begravenis.

————————————————————————–

September.
De negende maand heeft al verschillende dagen zijn intrede gedaan. Het is om precies te zijn de 16e september. De dag begon zonder ook maar 1 vuiltje in de lucht. Het was een strak blauwe lucht, het zonnetje scheen heerlijk.
Mensen leefde hun leven, niets vermoedend startte ze de dag.
De vredige start van deze dag werd ruw verstoord, totaal onschuldige mensen werden binnen een mum van tijd gedood. :(
Ruim 3000 mensen werden het slachtoffer van deze misdaad. Wat overbleef was een ijzige stilte.
De Nederlandse regering verheerlijkt de dader.
De Nederlandse regering stuurde iemand naar zijn begravenis.

Zoek de verschillen :| .

***

Het “alleen zijn met mezelf” vind ik erg prettig. Dat is in de loop der jaren mainstream van mij geworden.
Vanmorgen produceerde mijn onderbewustzijn een zin die voor mij waar is en grappig tegelijk. En als je alleen met je zelf kunt zijn maakt het in dit geval ook helemaal niet uit of voor andere mensen dit niet waar of grappig vinden.
Afbeelding
“En nu is de kous af” Het komt wel eens voor dat mensen dit op een commanderende manier zeggen. Als dit op een agressieve en intimiderende manier word gezegd kruip in ik mijn schulp. Maar in die schulp is de kous helemaal niet af, in die schulp is de kous pas af, als de kous af is. Het gezegde “wie zwijgt stemt toe” ben ik het niet met eens.
Afbeelding
***

Wanneer ben je een militair, en wanneer ben je een terrorist?

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden, en hangt veel af van perceptie. Ik zal het proberen duidelijk te maken door een vergelijking. Een vergelijking waarbij de massa in de val trapt door in het ene geval klakkeloos in het ene geval de schutter militair te noemen en in het andere geval de schutter een terrorist.

Jeroen Oerlemans was een oorlogsjournalist. Helaas “was”, want hij is vorig jaar doodgeschoten op het stukje aarde wat we toevallig Libië noemen. De mainstream media schreef de moord toe aan een “terrorist”, een zogenaamde IS-terrorist.

De doden in onderstaand filmpje waren journalisten. Helaas ‘waren” want ze zijn jaren geleden doodgeschoten op het stukje aarde wat we toevallig Irak noemen. De mainstream media schreef schreef de moord toe aan “militairen”, een zogenaamde Amerikaanse-militair.

Wat word de massa toch gemanipuleerd met dit soort termen. Het ontbreekt de massa om autonoom te kunnen denken. In het geval in Libië zou de dader (waarvan niemand weet welk individu er achter zit) berecht moeten worden. En het geval Irak (waarvan iedereen precies weet wie het gedaan heeft) lopen prinsheerlijk vrij rond. Sterker nog, Bradley Manning die zijn hart liet spreken en de daders in die oorlogshelikopter krijgt een levenslange gevangenisstraf. En de massa neemt dit alles als zoete koek. :(

slachtoffers zijn Reutersjournalisten, daders worden benoemd als “militairen”

slachtoffer is een journalist, dader word benoemd als “terrorist”

***
Je hebt kuddes en je hebt kuddes. Ik bedoel te zeggen dat er grote verschillen zijn in kuddes.
Bij de meeste kuddes proef ik weinig vrijheid, ik proef daar een gevangenis waar mijn geest weinig ruimte heeft. De 3 kuddes die gebaseerd zijn op etniciteit, nationaliteit, en religieusiteit. Vind ik een enge dwangbuis, in deze 3 mag je niet zelf beslissen, in deze 3 word er voor je beslist.Conformeer je je aan een kudde uit zelfbehoud, of conformeer je aan een kudde ter eer en glorie van de kudde zelf :?:Hoe groter de kudde hoe gevaarlijker dat ze kunnen zijn voor kleinere kuddes of einzelgangers.
De grote van de kudde kan gebaseerd zijn op aantallen mensen, aantallen dollars, aantallen militairen.
Hoe groter, hoe groter het risico op een kwalijk superioriteits-gevoel. Diversiteit zie ik wel als een goed medicijn tegen het knechtende mechanisme richting minderheden.
Ook binnen mijn eigen schedel is er een constant gevecht aanwezig tussen de weet ik niet hoeveel hersencellen/zaagsel om de macht, alleen die kudde-cellen die zorgen dat ze meer zuurstofrijk bloed kunnen bemachtigen dan de minder krachtigen cellen omdat ze door evolutionaire processen in een hersengebied zich bevinden waar ze het meer op eigen kracht moeten doen. Mij uiteindelijke geest heeft er totaal geen benul van, daar is ie veel te dom voor.

Afbeelding

Afbeelding

***

Non Proliferatieverdrag

Een basketbalwedstrijd.
Team Y heeft alleen maar speler van 2 meter en groter. Team X daarentegen mag volgende het decreet van Y alleen maar speler in hun basketbalteam hebben die niet groter zijn 1 meter en 50 centimeter. Is deze basketbalwedstrijd er eentje die gebaseerd is op gelijkwaardigheid? Ik heb geen wiskundeknobbel, maar iets in me vertelt dat er geen balans is die gebaseerd is op gelijkwaardigheid. Ik durf er wel een paar kernkoppen om te wedden dat Team X als winnaar uit de bus zal komen. Uit de christelijke sharia komend credo “wat u niet deert dat u geschied doe dat ook een ander niet” is niet bepaald van toepassing. Team X wil alleen maar tegenstanders waarbij ze op voorhand weten dat het een peulleschilletje is. Team X mag wel team Y onder curatele stellen, maar andersom mag team Y dat niet. Dit mechanisme van ongelijkwaardigheid kom ik tegen bij het non-proliferatieverdrag. Een regelrechte vorm van de ander ‘knechten’, dit maal niet op huidskleur knechten zoals de heilige Nicolaas doet met zijn lager in rang staande ondergeschikte. Nee, het gaat hier om wapens waarmee de andere word ‘geknecht’. En de grootste schreeuwer van allemaal die vind dat sommige landen geen kernwapens mogen hebben heeft zelf kernwapens gebruikt en getest op mensen (Oppenheimer)

 

 

Update komt er aan, wanneer weet ik nog niet.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s