Evolutie in breed perspectief

Na een lange zoektocht heb ik hoogstpersoonlijk contact weten te leggen met mijn oma.
Ik stond wel even perplex om mijn roots in levende lijven te ontmoeten. Ofschoon er van mijn oma’s kant weinig verbale communicatie was voelde ik toch een sterke verbondenheid.

***

 

 

Erfenis

Die luttele hersencellen die ik bezit zaten vandaag wat te peinzen over het woord ‘erfenis’
Mijn gedachten belanden al snel bij een ander woord, namelijk het woord ‘evolutie’
Erfenis en evolutie vind ik erg compatible, ze gaan hand in hand. En in bepaald opzicht is het een 1-heid. Als je iets erft, ongeacht wat, of het nu genen/DNA/geld/auto/huis/ of wat dan ook is. Ik weet van tevoren niet of die erfenis positief dan wel negatief uit gaat werken. De tijd zal het leren.

Hoeveel % aan erfenis heb ik nodig gehad om deze reactie te kunnen tikken :?:
Ik denk dat het heel dicht tegen de 100% zit, dat er dus weinig authentieks aanwezig is.

1. Het alfabet heb ik via een erfenis gekregen.
2. Mijn vingers/hele lichaam heb ik via een erfenis gekregen.
3. Het internet heb ik gekregen via een erfenis.
4. Zelfs het toetsenbord waar ik op zit te tikken is ontstaan via een erfenis waar ik geen vat op heb gehad.

Dat hele kleine beetje DNA verschil wat mijn vader en moeder hebben geproduceerd zou ik authentiek kunnen noemen. Maar in het geheel lijkt me dat maar belabberd weinig/nihil.
Derhalve is deze reactie het een erfenis van evolutie, en niet van “mij”

Afbeelding

 

***

 Tijdreizen

Einstein zijn relativiteitstheorie heb ik in fysiek opzicht niet ten uitvoer kunnen brengen om terug in de tijd te reizen. In geestelijk opzicht is het me laatst wel aardig gelukt om vele honderden miljoenen jaren terug in de tijd te reizen. Maar goed ook dat niet mijn lichaam aan het tijdreizen was geslagen, want ik de tijd waar mijn geest zich bevond was het niet bepaald een pretje. De dieren die mijn geest daar aantrof waren niet bepaald vriendelijk en zachtaardig ogende wezentjes. Nu wil ik niet zeggen dat de wezentjes anno nu wél vriendelijk en zachtaardig zijn, maar de dieren die ik tijdens het tijdreizen aantrof waren het in ieders geval niet.

Time Travel in Reverse

***

AfbeeldingNiet de planeet aarde, maar de aard van leven, namelijk de Melkweg heeft verbazend veel weg van een pannekoek. inclusief appelstroop en poedersuiker. Appelstroop de vaste materie en poedersuiker de meer vluchtige dingen. Sooner or later zal die pannekoek veranderen in een poffertje, en dat poffertje zal geleidelijk aan weer evolueren in een pepernoot. Althans dat lijkt me niet ondenkbaar.

Afbeelding

***

Vuilnisbakkenras

Mijn hond/vriendin haar moeder is een zwarte labrador, haar vader is een zwarte koningspoedel.
Volgens de rassenwetten is mijn hond/vriendin kop nog staart, soms word er gesproken over een ”vuilnisbakkenras” . Naar mijn hele stellige mening is ieder levend wezen op de planeet aarde een ”vuilnisbakkenras”. ieder diertje wat geboren heeft unieke genetische eigenschappen die geen enkele ander diertje bezit. Het nageslacht van een labrador en een koningspoedel is in mijn ogen net zo veel een ”bastaardje-halfbloedje” als een het nageslacht van een keeshond en een keeshond. De ogenschijnlijke verschillen zijn kleiner van een keeshond met een keeshond, maar het mechanisme dat ook bij een keeshond met een keeshond hun nageslacht een nieuw soort hond is geboren blijft overeind. De hele evolutie lijkt me een opeen schakeling van individu naar een ander individu.
Ik begrijp het groepenverhaal wel, maar als ik sterk in zoem is iedereen een vuilnisbakkenras.

Afbeelding

Natuurlijke selectie

Ik denk dat iedere gebeurtenis in feite al een selectie is en dat iedere gebeurtenis weer een opmaat is voor een nieuwe gebeurtenis. De laatste dagen heb ik flink wat omgewaaide bomen gezien, als een boswachter bomen selecteert die plat gelegd moeten worden middels een kettingzaag is dat de natuur van de boswachter. Met die zware storm van afgelopen week was het voor mij net iets meer een ”natuurlijke selectie”

Afbeelding

***
Het klinkt misschien raar, maar voor steekhoudende-betrouwbare terminologie aangaande evolutie-biologie zou ik komende woensdag (Aswoensdag) avond eens naar een kerk gaan. Een katholieke kerk welterverstaan. Mijn evolutionaire roots liggen momenteel bij de lezer van dit blogje op de vensterbank tussen de geraniums.En houd je net als ondergetekende niet zo van poetsen houd dan bevinden mijn evolutionaire roots ook boven op je keukenkastjes. Ik ben namelijk stof. Voor de lezer die wel van poetsen houden bevind mijn evolutionaire roots zich in je stofzuigerzak.
Hoe kom ik aan deze wijsheid, in een ver verleden (in de tijd dat de politie nog op varkens reden) was ik een vroom katholiekske :silly:
Aan carnaval deed ik niet, maar het askruisje halen op as-woensdag heb ik samen met mijn vader wel eens gedaan. Ik vond het wel grappig, een soort van smink-party. En dan op weg naar huis kon je precies zien wie de zwarte zegen gekregen had. Het eerste wat ik deed als ik thuis was om voor de spiegel mijn eigen kruis te gaan aanschouwen. Het viel me iedere keer weer tegen om te zien hoe weinig creatief de pastoor was geweest, in die tijd bestonden er nog geen internet-smileys, anders had een dubbele punt, een kort streeje, en een boogje niet misstaan.Maar om to the point te komen.
Bij het zwarte kruisje op mijn voorhoofd tekenen werd verteld dat ik van stof ben, en dat ik tot stof zal wederkeren. Het is altijd moeilijk om die religieuzen terminologie te duiden of ze daadwerkelijk waar dan wel een leugen zijn. Ik had op een gegeven moment wel door dat ik me niet tot het kanibalisme had bekeerd, de spreuk bij het overhandigen van een hostie dat die hostie het lichaam van christus zou zijn acht ik niet geloofwaardig, maar de spreuk aangaande mijn evolutionaire roots dat ik van stof ben en dat ik tot stof zal wederkeren acht ik erg geloofwaardig.

Mijn evolutionaire roots dwarrelen door jullie woning, maar het omgekeerde is natuurlijk ook waar dat de evolutionaire roots van de lezer van dit blogje zich in mijn flat bevinden. Ik zal jullie evolutionaire roots dadelijk de zegen geven door een kruisje op de vensterbank te tekenen met mijn wijsvinger.

+

***

Een hele tijd geleden had je op Nederlandse TV “De film van Ome Willem” 
Voor de mensen die statistisch gezien de over helft van hun leven zijn zullen wel weten welk kinderprogramma ik bedoel.
Na het Joepie-de-poepie en nog meer van dat soort gein kwam dit programma iedere keer tot een apotheose met een afsluitend lied. Dit lied had als titel “Deze vuist op deze vuist”. Ome Willem vroeg dan altijd zijn ‘rakkers’ om naar voren te komen en dat al zingend een toren te bouwen van vuisten, een toren van vuist op vuist, van vuist op vuist, van vuist op vuist.

me Willem en Harry Bannink zullen het wel niet bedoelt hebben om evolutie zowel in taal als beeld vorm te geven, ik proef echter ‘evolution in a nutshell’. Iedere vuist die op de andere komt heeft kenmerken van de vorige vuist waardoor die vuist zijn bestaan aan te danken heeft, die vuist is echter weer wel nét even anders als zijn onder liggende vuist-steen. Hoe die allereerste “vuist” van pak een beet 13,7 miljard jaar geleden is ontstaan is ongewis. Maar de ontwikkeling van alle andere soorten van vuisten die boven op die allereerste vuist zijn ontstaan is wel redelijk betrouwbaar in kaart gebracht.

“3 Dimensionaal spinnenweb van vuisten”
Ome Willen en zijn rakkers maakte 1 lijn-toren van die vuisten. Zoals enkele reacties terug al is aangegeven lijkt me dit beeld lijkt me weer niet helemaal conform the-origin-of-species. Ik zie het meer als een giga grote janboel van een 3 dimensionaal spinnenweb van vuiten, een 3 dimensionaal spinnenweb waar iedere vuist in zeker opzicht met alle andere vuisten in verbonden.

♫ En zo klim ik naar boven, Joepie de Poepie ♫

Update komt er aan, wanneer weet ik nog niet.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s