De 1 April Kerk

Wij van de 1 April kerk heten u van harte welkom. Ofschoon de roots van de 1 April kerk in het katholicisme wortelt zijn wij van de 1 April kerk toch een onafhankelijk en autonoom orgaan binnen de wereld raad van kerken. Binnen onze geloofsgemeenschap bevinden zich enkele leden die overgestapt zijn van De kerk van het vliegend Spaghetti Monster naar de 1 April kerk. Mogelijk gaan wij van de 1 April kerk in de toekomst eucomenische Erediensten houden met de kerk van het vliegend Spaghetti Monster. Onze dogma’s/doctrines bevinden komen redelijk overeen met die van het vliegend Spaghetti Monster.
Een fusie sluiten wij echter volkomen uit, daar wij autonoom, en authenthiek willen blijven. Vooralsnog hanteren wij van de 1 april kerk de Darwin jaartelling. Onze diensten worden gehouden op de 1e dag van iedere maand, uiteraard word in de 4e maand een feest gehouden dat zijn weerga niet kent. Superlatieven te kort om dit megafestijn te omschrijven.

Wees welkom, op 1 April.

Afbeelding

Wij van de 1 april kerk hebben gemeend om een eigen herkenningssymbool c.q. logo te moeten maken. Ten einde zichtbaarheid te verwerven in het oerwoud van andere kerken, en aanverwante bewegingen.
Onderstaand treft u ons symbool om de heilige 1 april te eren. De gouden spikkeltjes symboliseren het nummer 1 gehalte middels dit edel metaal. Met de vleugels en veertjes hebben wij van de 1 april kerk getracht om de veerkracht, vrijheid, onafhankelijk, en liberale ethische dogma’s uit te dragen.
Afbeelding
Ons secretariaat krijgt regelmatig mailtjes van belangstellende met de vraag of wij gelieerd zijn aan de “8-mei” beweging.
Ons antwoord daarop is “nee” Op geen enkele wijze zelfs.

Het staat iedereen geheel vrij om al dan niet toe te treden,
tot onze bloeiende geloofsgemeenschap. Ofschoon het ‘leven en laten leven’ niet is opgenomen in onze 3-geboden,
is het toch een rode draad binnen ons heiligdom.
Wij van de 1 april kerk zijn een low budget kerk. Althans voorlopig, er is een aanvraag voor subsidie gestuurd naar het ministerie van binnenlandse zaken. In het kader van gelijkwaardigheid is onze heilige 1 april niets meer of minder dan andere heilige die aanbeden worden. Grootschalige reclame maken voor onze 1 april kerk zit er momenteel door een gebrek aan financieele middelen niet in.
Wij van de 1 april kerk doen niet aan evangeliseren, wij van de 1 april kerk doen aan apriliseren.

Wij van de 1 april kerk zijn overigens nog op zoek naar een organist en een dirigent.
Met name mensen die in het bezit zijn van een autistisch brevet is een pré.
Muzikale kennis is ondergeschikt. Eventuele geintreseerden kunnen middels dit draadje hun interesse kenbaar maken

***

Update komt er aan, wanneer weet ik nog niet, hoogstwaarschijnlijk op 1 April.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s