♬♫ I’m an absolute beginner ♬♪

David Bowie heeft ook een lied gemaakt waarin de titel van dit stukje in voor kwam. Alle begin is moeilijk. Ik maak zelf geen muziek, ik tracht een poging. En die pogingen bevinden zich momenteel in het beginnerstadium, en ik heb er alle vertrouwen in dat ik me in dat stadium ook wel altijd zal blijven bevinden. Het mooie van altijd een amateurtje blijven is dat je altijd kunt blijven dromen hoe het is om een Jan Akkerman of Harry Sacksioni te worden.

***

Nog steeds pisnijdig dat ik dit jaar weer geen lintje heb gekregen met Koningsdag heb ik het eerste couplet van het Wilhelmus maar naar eigen inzicht een update gegeven . Dit tekst moet je er overigens maar bij denken in het filmpje.

 

***

Wie niet muzikaal is moet slim zijn B)

Verbeelding is belangrijker dan werkelijkheid.
Even better than the real thing.

 

***

Vorige week ben ik boven op de Kazematten te Luxemburg aan het improviseren gegaan.
Heuse Erik Satie visioenen namen bezit van mijn hippocampus. Onder het motto `eren wie eren toe komt` heb ik de compositie opgedragen aan de bioloog der biologen.

***

Onlangs naar een creatieve markt geweest van Sticthing-Autside (zonder een R op het eind)
Ik dacht schilders, muzikanten, dansers, improvisatie-toneelspelers te gaan aanshouwen.
Maar als snel bij binnenkomst bleek dat het juist de bezoekers waren die hun creatieve uitspattingen konden gaan tonen. Het muziek gedeelte behelsde met een groep van een 25 mensen met een of andere vorm van autisme te gaan trommelen/rammen op een Djembé. Gevoel voor toonhoogte heb ik wel, maar gevoel voor een sociaal ritme zit niet bepaald in mijn broncode. Zoals de diverse hersengedeeltes van iemand met autisme nogal solitair zijn ingesteld ten op zichte van de andere hersengedeeltjes, zo waren de 25 trommelaars ook nogal solitair ingesteld tijdes de djembé-sessie.
Met gevoel voor humor zou je het een djembé-sessie kunnen noemen met een canon & echo elementen. Voor de professionele percussionisten zal het best lachwekkend zijn geweest, neemt niet weg dat het toch leuk en aangenaam was om mijn vingertoppen blauw te slaan.

***

Met de sprookjesachtige sneeuw viert het kind in mij helemaal hoogtijdagen, niet verwonderlijk dat mijn onderbewustzijn dan maar als te graag een kinderversje gaat mummelen (als er geen mensen in de buurt zijn) Het versje sprak mijn vader uit als koning winter sneeuw liet vallen. In totaal lepel ik het 3 keer op in het filmpje, waarbij de Engels talige versie van kinderen-voor-kinderen ook een vocale duid in het zakje-sneeuwvlokje doen. Bij breekbaar glas in de buurt adviseer ik om niet het filmpje aan te klikken. :silly:

***

 

Update komt er aan, wanneer weet ik nog niet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s