Charles Darwin

darwin lezen

208 jaar geleden was een legendarische dag voor de mensheid/wetenshap. Om precies te zijn op 12 februari is het genie Charles Darwin geboren op het stukje aarde wat Shrewsbury word genoemd. Ik heb op deze website al meer mijn bewondering voor deze man geëtaleerd, maar ik wilde een eigen draadje/hommage voor de man plaatsen op mijn WordPress . Naast de kilte die evolutie eigenlijk is, proef ik ook veel moraal bij deze man. Evolutie lijkt me vele malen sterker dan revolutie. In dat verband maak ik stukje momenteel niet te lang. Iedere keer als me iets te binnen schiet zal dit draadje een update/evolutie onder gaan. Ik heb zojuist een tegeltje gemaakt voor Darwin.

En Darwin zag dat hét goed was.

Er zijn weinig tot geen punten van kritiek die ik kan bedenken omtrent deze man, een enkel detail is zijn baard, ik word daar wat kriebelig van. Tja, Philips en hun scheerapparaten bestonden in die tijd nog niet hoogstwaarschijnlijk nog niet.

***

Vogels zijn vogels en dinosauriërs zijn dinosauriërs, maar is dat wel zo?
Volgens de theorie van meneer Darwin zijn de verre verre opa en oma van een fragiel pimpelmeesje een reusachtige dino geweest.
Ik vind dit grappig en intrigerend tegelijk. Het toont volgens mij ook mooi aan dat groot-&-sterk niet altijd iets positiefs is, en geen garantie voor overleven. Voor de mens lijkt het me een evolutionair voordeel dat de dino’s letterlijk een koppie kliener zijn geworden. Nouja 1 koppie, ik denk dat het hoofdje van een mus wel 207 keer past in het hoofd van zijn verre opa en oma.
Meneer Darwin was volgens mij best wel geopsedeert door vogels, met zijn boot ‘the-beagle’ genaamd ging heel de wereld rond. Het stukje aarde was sommige de Galapagos eilanden noemen heef hij ook bezocht.
Om voor pseudo Darwin te spelen is dat helemaal niet nodig, je balkon vogelvriendelijk inrichten, met allerlei hapjes en nestjes en een afdruiprek en je kunt ook genieten. Dit jaar heeft een klein wondertje plaats gevonden. Een koppeltje houtduiven en een koppeltje pimpelmeesjes broeden ‘gebroederlijk’ in duplexwoning. Ik heb wel de fundering voor hun oecomenische leefruimte geschapen.
De houtduiven hebben nog geen jonkies, maar de onderburen wel, meneer en mevrouw pimpelmees zijn druk doende om allerlei culinaire dingen zoals wormpjes aan hun pas geboren kinderen te voeden. In mijn utopische visioenen zie ik het al helemaal gebeuren dat bij het uitvliegen van de jonge meesjes terecht komen in het afdruiprek en vervolgens worden geadpteerd door de duiven.
Andersom lijkt me de utopie nog meer een utopie om de vliegopening van het huisje nogal klein is voor een juveniele duif.
De duiven en meesjes zien elkaar, ze horen elkaar, maar toch leven ze als het water dat bij de zee hoort. Bijzonder.


Sinds een tijdje is mijn Blackberry naar de Filistijnen, de kwaliteit is niet zo scherp. Niet schrikken als er op een gegeven moment een of andere onverlaat zijn radio iets te hard aan zet :)

***

Soms heb ik van die momenten dat ik denk van is dat nu fictie of werkelijkheid? Vanmorgen had ik zo’n moment.
Ergens “in de wolken” stond ik oog in oog met de Grote Meester himself, overduidelijk, geen twijfel mogelijk.
Ik zwaaien, en warempel hij z~waaide terug :)
Afbeelding
***

Leven als ***Darwin*** in Frankrijk

Gisteren 17 kilometer gelopen. Het voelde dusdanig goed dat er plotseling bovenstaand gezegde er uit floepte.
Eerlijk is eerlijk, ik heb wel wat hulp gehad uit creationistische hoek. Maar zoals een gelovig en praktiserend Darwinist betaamd vind ik dat je iemand moet eren wie eren toekomt. Vandaar dat ik meneer Darwin er in heb verwerkt.

***

Wat ben ik :?: Een redelijk fundamentele vraag.

Ik ben vlees, ik ben bloed, ik ben wat botjes.

En daar houd het in grote lijnen eigenlijk wel een beetje mee op. Dat vlees, bloed en botjes hebben zelfs geen zuurstof nodig om dat te zijn. Zonder zuurstof huist er geen geest in dat lichaam, neemt niet weg dat ik dan nog steeds een lichaam is, weliswaar zonder geest maar het blijft een lichaam. Zonder zuurstof heb ik geen vrije wil, maar met zuurstof heb ik dat ook niet. Ik ben het product van mijn ouders, en zij waren weer product van hun ouders, enzoterug, enzoterug.
Mijn lichaam zal waarschijnlijk geen nieuwe lichamen produceren, je weet nooit hoe een koe een haas vangt, maar de kans lijkt me vrij nihil.

Hoe komt het dan ik ben zoals ik ben :?: Dat is weer een iets andere vraag, en opnieuw fundamenteel.

Ik ben een product van een evolutionair proces
207 jaar geleden is er ook iemand geboren van vlees, bloed en botjes. Het vlees bloed en botjes die dit gemaakt hebben noemde hun product Charles Darwin
De botjes, vlees en bloed van dat lichaam hebben een wetenschappelijk boek geschreven.
“Het ontstaan der soorten”

What’s in a name, vind ik wel toepasselijk. Ik “ben” eigenlijk helemaal niets, in ieders geval geen woord. Maar om het vlees,bloed,botjes dan toch een naam te geven kom ik uit bij.
***Praktiserend Darwinist***

Dat mensen iets zijn wat ze niet zijn heb ik nooit begrepen. Agnost en atheïst zijn 2 begrippen die ik niet kan plaatsen.
Ik kan niet iets zijn wat ik niet weet, agnost.
Ik kan niet iets zijn ik niet geloof, de atheïst.
Ik kan alleen maar iets zijn/geloven wat ik wél ben en geloof.
Maar als andere daar anders over denken heb ik daar geen enkel probleem mee.
Ieder zijn eigen vlees, bloed, botjes zal ik maar zeggen

***

Laat ik voorop stellen dat er een verschil is tussen ‘familie van’ en een ‘gemeenschappelijke voorouder’ desalniettemin laat de afbeelding een mooie weergave zien.

De man rechts op de foto (Charles Darwin) wijst met zijn wijze wijsvinger de weg waar een deel van mijn roots liggen.

<a title=”” href=”http://i.imgur.com/eIfjN38.jpg&#8221; rel=”lightbox.”>

Dat een wetenschapper het mechanisme van Survival-of-the-fittest op de juiste manier kan duiden wil nog niet zeggen dat het deze wetenschapper het moraal okay vind. Ik denk dat dit bedoeld word met de cartoon.

***

Deze update vind plaats op 12 februari. Dit is niet zo maar een dag. Nee, dit is de dag dat meneer Darwin zoveel jaar geleden is geboren.

Lang zal ie leven
Lang zal ie leven,
Lang zal meneer DARWIN evolueren in de Glorie.
in de Gloria,
In de Gloria.
Hieperdepiep HOERA !!!!!

Afbeelding

Om dit megafestijn vandaag luister bij te zetten een lange documentaire over het genie die vandaag zoveel jaar geleden als klein babytje op aarde kwam. De docu is een groot VPRO zomergasten gehalte, niet alleen qua lengte (hij is avondvullend) maar ook qua inhoud.

https://www.youtube.com/watch?v=A0VnuhHq5m0 <—– Klikbaar

***

Volgens de tijdsaanduiding rechts onder op mijn beeldscherm is het vandaag 19-April
Ofschoon tijd relatief is, is het voor mij toch een bijzondere dag. 19 April is namelijk de sterfdag van Charles Darwin.
Afbeelding
***
Of geld nu het juiste middel is om “the genius” Charles Darwin te eren heb ik mijn twijfels.
Deze twijfels weerhoud mij echter niet om hier betaalmiddelen met ‘de grote meester’ te plaatsen.Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
AfbeeldingOndanks alles toch even een complimentje richting Alan Greenspan van de Federal-Reserve.
Klaarblijkelijk heeft hij ook het licht gezien.Afbeelding

<a title=”” href=”http://i.imgur.com/vNUyg4xl.png&#8221; rel=”lightbox.”>

 ***
Ontegenzeggelijk is er een verandering van soorten, maar het individu is ook onderhevig aan evolutie.
Wat was dat was, wat is dat is, en wat zal komen, dat zal komen.Afbeelding
***
Heden, de 15e juni in het jaar 209 na Darwin heeft Charles Darwin hoog bezoek gekregen. Niemand minder dan Stephen Hawking is de man uit Shrewsbury komen vergezellen. Althans, de sterfelijke resten van Hawking zijn toegevoegd aan de wetenschaps hoek van de Westminster Abbey. Zowel Darwin, Newton als Hawking verwierpen immers het dogma dat een mens onsterfelijk is naar het rijk de fabelen, derhalve is de kans van een partijtje toepen tussen deze 3 grootheden niet in de lijn der verwachting. Op de steen van Stephen Hawking treffend een zwart-gat te zien, alsmede een van zijn geniale formules en woorden die zijn sterfelijkheid onderstrepen.
 
***

Update komt er aan, wanneer weet ik nog niet.

Advertenties

Een gedachte over “Charles Darwin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s