Kapitalisme

De PvdA is een zieke patiënt die door neo-liberale uitzaaiingen niet meer te redden is.

Ik denk eerlijk gezegd dat voorman Lodewijk Asscher het helemaal niet zo erg vind dat de PvdA de Titanic aan het nabootsen is. Getuige het beleid van deze man bezie ik hem als een ‘rechtse mol’ die zelfs doelbewust de tactiek van de verschroeide-aarde heeft toegepast.

Denk aan, de JSF, denk aan de flexwet, denk aan Taxibedrijf Uber, denk aan het onrechtmatig helpen van multinational Starbucks, denk aan het financieren van apartheid, en nog een legio aan schandalen die de mainstream media onder de pet houd. Die zelfde mainstream media omschreef Bernie Sanders als extreem-links, niets is minder waar. Toen Bernie nog gewoon senator was heeft hij vele jaren voor de bloedige wapenhandelaren zijn stem uitgebracht. Het heers-en-verdeel principe word vakkundig toegepast door media & politici.
Om het klootjesvolk te manipuleren is niet zo heel veel nodig, de snelheid van het licht is beperkt, maar de domheid van mensen niet aldus Albert Einstein.
Ik denk misschien dat mensen beter door Donald Trump belazerd kunnen worden dan door types als Sanders en Asscher. Als je door Trump belazerd word word je bedonderd vanuit een huis waar je toch geen sociale dingen van kan verwachten. Als je door Sanders of Asscher word bedonderd word ook nog eens je eigen huis en-passant in de fik gestoken.

***

“Geld maakt gelukkig”—“Geld maakt ongelukkig”

Onderstaand filmpje van De man in de wolken laat prachtig zien dat schoonheid gelukkig maakt, althans ik ben die mening toegedaan. Muur nu komt het, als schoonheid word uitgedrukt in geld, maakt die zelfde schoonheid dan nog steeds gelukkig ? In mijn flat heb ik wat van Salvador Dali, Vincent van Gogh, Wasily Kandinsksy, en nog wat creaties van niet bij nader te noemen wannebe schilders. De werken van de 3 bekende kunstenaars hebben als eigenschap dat het niet het origineel is wat aan mijn muur hangt, het zijn simpelweg posters. Posters die destijds hooguit een paar guldens gekost hebben. Stel dat ik voor die zelfde paar guldens het origineel had gekocht was ik dan gelukkiger geweest ? Misschien dat ik heel kortstondig even euforisch van geluk was geweest, ik denk stellig dat enige tijd later dat gevoel van euforie zou overslaan in angst-doemdenken-nachtmerries.

***

 

Update komt er aan, wanneer weet ik nog niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s